Пратите нас и путем мобилних апликација     Android iOS

ВЕЧЕ СЕЋАЊА НА ЈЕЛЕНУ КОВАЧЕВИЋ

Вече је посвећено сећању на живот и рад Јелене Ковачевић, професора руског језика, која је преминула пре пет година (у априлу 2017).

Јелена Ковачевић је била магистар руског језика, а током свог богатог стваралаштва повезивала је српску и руску културу, језик, традицију. Писала је и уређивала, лекторисала књиге. Сарађивала је са важним инстутуцијама у граду, земљи и иностранству. Радила је као учитељ у основним школама у Ужицу и околини, а касније је у Чачку своју каријеру наставила у чачанској Гимназији и Техничком факултету.

У програму учествују и говоре о својој сарадњи са њом: Милица Баковић, виши библиотекар, Бојана Јакшић, председница удружења Кола српских сестара „Надежда Петровић”, Небојша Митровић, професор и колега са Техничког факултета и Весна Ковачевић, ћерка.

У музичком делу програма учествују Маја Протић, клавир, Ленка Вујанић, ученица 3. разреда Средње музичке школе др Војислав Вучковић, Чачак у класи професорке Драгане Вуковић (сплет руских песама) и Дуде Лукић, усна хармоника.

Програм води Ксенија Радојичић, професор руског језика, колегиница и дугогодишњи сарадник Јелене Ковачевић

Организатори програма су „Ксенија – руски језик“, Народни музеј Чачак, Весна Ковачевић

Пратите нас и путем мобилних апликација    
Android iOS