Пратите нас и путем мобилних апликација     Android iOS

Промоција књиге: СЛИКАНА ГЕОМЕТРИЈА

У уторак 31. маја 2022. у 13 сати у Галерији „Рисим“ биће обележен дан Уметничке галерије „Надежда Петровић“.

Програм је посвећен промоцији књиге за децу СЛИКАНА ГЕОМЕТРИЈА. О књизи ће говорити ауторка књиге и целокупног пројекта „Сликана геометрија“ Драгана Божовић, кустоскиња галерије и учитељица Горица Ђоковић која је била стручни консултант. У тиму који је допринео да ова књига угледа светлост дана су и Вања Бајовић која је ауторка илустрација које красе њене странице и Слађана Тутуновић која са Д. Божовић потписује ликовно решење и која је осмислила корице овог издања.

Књига припада едицији „Деца и слике“ покренутој у Галерији 2013. године и представља њену трећу свеску. Са пажњом је обликована како би кроз игру истраживања деци омогућила учење и рекапитулацију геометријских облика, али их и упознала са уметничким делима која галерија чува у свом фонду. Кроз књигу је представљено 12 слика из збирки галерије које су погодне за истраживање геометрије. Садржи дефиниције изабраних геометријских облика и задатке у којима се они проналазе и цртају. Намењен је деци узраста од 7 до 12 година.

Књига прати истоимену изложбу која је пре недељу дана отворена у Галерији „Рисим“. Галерија очекује првенствено наставнике основних школа да са ученицима посете изложбу, упознају се са књигом и заједно истражују и решавају задатке и кроз игру обнове знање из геометрије.

 

Пратите нас и путем мобилних апликација    
Android iOS