Изложба: ЛЕНА МИЛОВАНОВИЋ – ЗАГРЉАЈ

У четвртак 14. октобра  у изложбеном простору Галерије Рисим са почетком од 19 часова биће отворена изложба Лене Миловановић под називом Загрљај/ Embrace.

Лена Миловановић рођена је у Чачку 1996. године. Дипломирала је 2020. године на Факултету ликовних уметности у класи професора Милете Продановића. Тренутно похађа докторске уметничке студије на истом факултету. Учествовала је у многобројним пројектима у сарадњи са Културним центром ,,Лифт” и Канцеларијом за младе Чачак и у осликавању више мурала на територији града Чачка. Имала је две самосталне и више групних изложби. Добила је награду Факултета ликовних уметности за најбољи цртеж − студију великог формата 2016. године. Добитница је стипендије Доситеја , Фонда за младе таленте Републике Србије.

Загрљај / Embrace

Дела Лене Миловановић пружају увид у личне, интимне просторе успомена и осећања, указивајући на аспекте духовног, често запостављене у савременом друштву. Контакте са блиским особама забележене на фотографијама, уметница реинтерпретира у серији радова Загрљај и стварајући тако композиције које треба да евоцирају на моменте сентименталне вредности, временски удаљене од садашњости али наовај начин изнова проживљене. Користећи се често популарним методама рачунарског бинарног записа, ови емоционални призори проналазе начин да комуницирају са масовним друштвом, указивајући на потребу да се окренемо унутрашњем и осећајном који све више измичу под брзином данашњег живота.

Милена Антонијевић

*Кустос изложбе је Даниел Микић, виши кустос Уметничке галерије ,,Надежда Петровић“ у Чачку.

Радно време галерије „Рисим“ је:

  • радним данима од 13:00 – 20:00
  • викендом од 10:00 – 14:00