Пратите нас и путем мобилних апликација     Android iOS

5. МЕЂУНАРОДНО БИЈЕНАЛЕ ГРАФИКЕ [Memento mori]

У суботу 3. септембра у Дому културе у Чачку у 19 ч. биће свечано отворено 5. Међународно Бијенале графике. Том приликом биће уручене и награде ауторима, а публици ће се обратити амбасадор Мексика у Србији, Милош Ђорђевић члан оводогишњег жирија и Драган Добросављевић уметнички директор Бијенала.

Трочлани жири овогодишњег Бијенала чинили су: председник Божидар Зрински из Словеније, Наташа Јанковић и Милош Ђорђевић из Београда. Жири је доделио Гран-при Бијенала Нини Крајс уметници из Бразила а три равноправне похвале додељене су Зорану Мишеу из Бугарске, Милану Крајновићу из БиХ и Џонатану Мекфадену аутору из САД.

Централну изложбу Бијенала коју на којој ће бити приказано преко 200 дела уметника из разних земаља, Мексичку селекцију графика 24 аутора као и самосталну изложбу Виктора Мануела Хернандеза Кастиља, добитника Гран-прија ИВ Бијенала, публика ће моћи да погледа у галеријском простору Дома културе.

Изложбу „Савремена словеначка графика Модерно-Свеже“, селектора Бреде Шкрањец и Међународни пројекат „Мементо мори“ селектора Марије Сибиновић, публика ће моћи да види у галерији Народног музеја у Чачку. Овогодишње Бијенале је најкомплексније, са највише садржаја до сада који ће моћи да се види на више локација у граду у периоду од 3. до 26. септембра. 

Позивамо све заинтересоване да посете Бијенале и да уживају у најактуелнијој графичкој продукцији из света. Очекујемо вас.

Пратите нас и путем мобилних апликација    
Android iOS